Zákaz tuzemského rumu

Zákaz tuzemského rumu

příspěvek v: Evropské kachny, Ostatni kachny | 0

Není rum jako rum.  Ve světě se ten skutečný, pravý rum vyrábí destilací fermentované melasy z třtiny. Chutná jinak, než ten náš. Již za Rakouska- Uherska se ale u nás začala dělat levnější náhražka přidáním rumové esence do lihu vyrobeného z bramborového škrobu. To je náš milovaný, český rum. Ale jako obvykle – nejde o zákaz. Naše lihovina z pultů nezmizí, jen se přejmenovala, protože s pravým rumem měla společného jen ten název a nemohla by na export pod názvem RUM (konzumenti by si stěžovali, že jim Češi prodali něco jiného). Export našeho zboží do EU činí 80% všeho , co vyvážíme. Je to bohatý trh a my na něm bohatneme. Protože chceme, aby se tam naše výrobky (i ten náš rum) kupovaly, musíme je správně označovat.

 

A to je celé. Zákaz se – jako obvykle u těchto kachen – nekonal.