Česká svíčková a ostatní omáčky v ohrožení

Česká svíčková a ostatní omáčky v ohrožení

příspěvek v: Evropské kachny, Nezařazené | 0

svíčkováDalší kachna. Jen co se začala připravovat v EU hygienická norma, vztahující se k přípravě jídel, skladování a vydávání, udržování kuchyně a další – objevily se šupito presto fámy o „zákazu svíčkové“. Jako u všech kachen i tohle byla hloupost-v normě se o složení omáček nic nepraví. Naopak se tam mluví o procedurách hygieny, které chrání strávníkův žaludek.

Podobná kritéria byla v českých zákonech kdysi i  před vstupem do EU, ale nedodržovala se nikdy. Jsme tak trochu lemplové.  To byl také jeden z důvodů, proč ČR figurovala na prvních příčkách v počtu otrav nákaz způsobených jídlem z restaurací.  O svíčkovou se v tomto případě nejednalo, pouze o zvýšení hygieny.